Pages

25 Temmuz 2008 Cuma

Cocorosie


Her mevsimlik diyemem ama sırf bu grup için kışın gelmesini istediğim anlar olmuştur. Evet yaz aylarında dinlenmez Cocorosie. Good Friday gibi sevgi kebelekleri üreten bir şarkı bile sizi bu sıcak havada hafif melankoliye sürükleyebilir.

I once fell in love with you, just because the sky turned from gray into blue. It was a good friday...

Cocorosie kızları Sierra ve Bianca Casady birbirlerini yıllardır görmemiş, ani bir kararla bir araya gelmiş kız kardeşlerdir. O mırıl mırıl kedi gibi sesleriyle, evdeki eşyalara çıkarttıkları sesleri kaydederek, birçok enstrüman kullanarak 8 ay sonra La Masion De Mon Reve'yi kaydetmişlerdir. Beautiful Boys ve Good Friday le beni kendilerine hayran bırakan bu kızlar geçtiğimiz senelerde Radar Live ya da Masstival'de sahne almışlar ancak ben bunu konser bittikten günler sonra öğrenmişimdir. Lafı fazla uzatmadan rapidleri gönderiyorum. Buyrun keyfini çıkarın.

Cocorosie- Beautiful Boys
Cocorosie- Good Friday

2 baloncuk:

Unknown dedi ki...

ben kışın gelmesini neden istediğimle ilgili 250 maddelik bi' listeyi hazırlarım çok rahat şekilde.Bu arada bende izlemedim Cocorosie'yi ama çok sevmiyorum zaten ablaları.Senin 2/2 ıska geçmen üzücü.İnsan sevdiği müzisyeni sahnede istediği kadar kazma dursun,rezil kepaze canlı performansı olsun bi' kez izlemeli.(Zaten o saatten sonra sevmez,ne dandirikmiş canlıyken diye düşünüp siler o grubu/müzisyeni o da ayrı konu)

mimi wonka dedi ki...

Bu hanımların "tahiti rain song" isimli teneke kutu tıkırtılı şarkılarının alt yapısını olduğu gibi alıp; "bu benim yeni parçam bu akşam bitirdim dinle bakalım nasıl olmuş?" diyen bir arkadaşım var benim. Ben de çok piçim ha! Oturup dinledim güzel güzel müzikal yorumlar yapıp en sonunda da " keşke CocoRosie'den önce sen yapsaymışsın o zaman daha güzel olurdu dimi" dedim. Bir de ben sevmem o kızları demez mi, he yani biliyorsun dinledin ama sevmedin gidip altyapılarından "esinlendin", bu da güzel bişey lan bittabi, ben de çok ukalayım aslında.

Geçen yaz iyiydi de bu yaz çekemiyorum kendilerini, Bob Sinclar dinliyorum bu günlerde, hazırlık olsun diye. Elimde pankart olcak "Christophe turnetable ın olayım" diye. Gülme lan hakkat bak :p