Pages

29 Ağustos 2008 Cuma

Toplumsal Sorunlar Gözlem Evi

Toplumumuzun kanayan yaralarına parmak basma gibi bir derdim yok. Sadece gün içerisinde gözüme batan garip olaylardan yakınıyorum. Hemen hemen hergün gördüğüm ama daha dün gözüme çarpan ve bloga yazma ihtiyacı duyduğum bir olay. Otobüslerde, dolmuşlarda vs. toplu taşıma araçlarında çok rahat görülen bir manzara aslında. İkili koltuğa beraber oturamayan bay ve bayanlar. İkili koltukta tek oturan bayan; karşıdan gelen erkeği gördüğü anda yana kayıp pencere kenarını boş bırakır. Maksat "oturduğum koltuğa erkek oturmasın". E be kadın, tamam o kadar insanın içinde utanmadan sarkıntılık edip huzur kaçıran homoerektuslar yok değil, ama karşıdan gelen yorgunluktan feleği dönmüş adama da mı acımıyorsun? Adam soluklanacak yer ararken senin orana burana mı bakmaya tenezzül edecek? Hayır, kadınları geçin okuyucu dün yanıma eli torbalı bey oturmadı. Otobüs tıklım tıklım doluydu ve "Amanın bir erkek! Şimdi yanıma oturacak ve ırzıma geçecek o kadar insan arasında brrr" tarzı bir ifade de yoktu yüzümde. Kulağımda güzel bir müzik, dışarıyı seyrediyordum. Beyefendi koltuklardan biri boşalana kadar bekledi ayakta. Benden korkmuş olma ihtimalini göz önünde bulundurmuyorum tabi. Az önce dediğim gibi; onlarca insanın arasında utanmadan sırnaşan tipler yok değil. Ama gördüğünüz her insana bu muameleyi yapmak ne kadar doğrudur tartışılır. Yanyana oturan kadın ve erkeği bırakın, onlar bu durumdan huzursuz olmasalar bile otobüs ahalisi mutlaka yılan bakışlarını ikisi üzerine dikecektir. Sanırsın otobüs içinde fantezi yapıyorlar! Yok güzelim, yok bacım oturuyor onlar!

4 baloncuk:

mimi wonka dedi ki...

homoerektus kelimesini de cümle içinde kullandın ya, alacağın olsun, 1-0 öndesin ama ben de Mimi'yim =)

Ya o tür bişey ist.da pek olmuyor ya da muhitine göre değişiyor sanırım. Bizim Gölcük'te de öyle bişi olmaz ama yanına oturup da böğrünü böğrünü dürten ve resmen üzerine çıkan it herifler de oluyor, ben yaşadım bi kere ortaköye giderken, o günden beri kılık kıyafet değerlendirmesi yapıp oturuyorum beylerin yanına, burası Türkiye diyorlar ya o hesap işte...

Phaedrus dedi ki...

yerleşim yerine göre değişiyordur doğrudur zira yerleşim yerine göre insan tiplemeleri değişiyor.

dur send dur sırada empoze var xD

Canselmo dedi ki...

Valla ne desem bilemedim. Cinsellik, kadın-erkek ilişkisi öyle bir tabu haline getirilmiş ki bu ülkede, ya işte böyle anlamsız çekinceler oluyor, ya da millet abazalaşıp sapık sapık geziyor ortada.
Eğitim şart hacu..

(Süper)Cem dedi ki...

Olm benim saçım uzun ve bi gün minibüste biri fena daldırdı bana arkadan. Yuhannes anansk.. diye döndüm ama çoktan inmişti heralde. Çok kalabalıktı, göremedim. Bi yakalasaydım çok severdim abiyi. Gözlerimden ateş fışkırdı ve benim erkek olduğumu saydırdığım seri yumruklarla empoze (ben senden önce davrandım hehe) edecektim ona.

Nyse.. konuya gelecek olursak anlattığın türden insanlar her yerde var. istanbul'da pek az ama yine de varlar. bi gün köye giderken (2 saatlik yol) bayan yanı kesmişler bana. Kadın baya bi işkilli oturdu. Ben rahatsız oldum kadının kendini germesinden, inadına kalkmadım ama. Parasını vermişim hanuna neden kalkayım. Ama onun kasması acaip gerdi beni. Bişiy dese küfredecektim. Sapık mıyız lan biz :@