Pages

24 Şubat 2008 Pazar

Yazık Oldu Kötü Adamlara

Hayatım boyunca filmlerdeki birçok kötü karaktere karşı açıklayamadığım duygular besledim. Şefkat gösteresim geliyor çoğuna. İnsanlar film boyunca kötü karakterin ölüp, iyilerin kazanıp dünyaya barış getirmelerini bekleyip, film sonunda da sinemadan yüzlerinde gülümsemelerle çıkarlar. Benim beynimdeyse katil, canavar, deli artık kötü adam her kimse, onunla ilgili garip teoriler dolaşır durur. Acaba nasıl bir çocukluk geçirdi? Gerçek amacı neydi? Eğer iyiyi yok etseydi ve dünyaya hakim olsaydı bizi nasıl bir yaşam beklerdi? Sonra üzülüyorum bazılarına. Belki de hepsi Erol Taş'ın suçu. Filmlerindeki kötü karakterinden etkilenen birkaç vatandaş tarafından taşlanmasaydı bu kadar ezik, masum gelmezdi gözüme kötüler. Bir Lex Luthor, Voldemort, Baptiste, İskeletor, Kira, Tyler Durden, Hannibal Lecter vs. hepsi içime işleyen, film sırasında yüzlerini gördüğümde gözlerimin dolmasına sebep olan nacizane karakterlerdir. Ki bunların arasında en çok üzüldüğüm, öldüğünde ağlamaktan helak olduğum, film boyunca "nolur istediği parfümü yapsın ve insanlar tarafından sevgi, şefkat görsün" diye çırpındığım Baptiste karakterinin çok ayrı bir yeri vardır. Kitabı okurken beynimde canlanan Baptiste'nin aynısını filmde de görünce hem Ben Whishaw'ın kendisine hem de Baptiste'nin kişiliğine bir kez daha aşık oldum. Oysa tek isteği biraz sevgi değil miydi?

2 baloncuk:

lady jade dedi ki...

sadece filmlerde değil çizikli filmlerde de böyle bir durum var bende,tom ve jerry de genelde tomun tarafını, şirinlerde de gargameli tutardım,o minik salak mavi şeyleri yakalayıp bir güzel pişirsin altın falan yapsın isterdim hep.Ama bu ezikliklerinden dolayı acıma mı yoksa içimizde gizliden gizliye yaşayan psikopat yanımız mı ona karar veremedim..

mimi wonka dedi ki...

kötülerin karizması var olum,aşk sevgi peşinde koşmaları biraz sevgi aramaları bi yana, içimizdeki kötü çocuk açlığını doyuruyorlar.. her hatununda "ben onunla tanışsam o bana aşık olurdu ben onu severdim mutlu olurduk kimse üzülmezdi kimseye kötülük yapmazdı" diye salakça fikirleri vardır. ya sanırım gerçek olay kötü adamların o içli bakışları soğuk tavırları ve yakışıklı birer aktör olmaları, yoksa gidipte tarihteki asıl kont dracula vlad tapes'e aşık olmazdık hiç birimiz, güzelim Gray Oldman dururken *,*,*