Pages

1 Aralık 2008 Pazartesi

1 Aralık Dünya AIDS Günü

Bu akşam saat 22:00 'da cnbc-e de Philadelphia adlı film var. Başrollerde Tom Hanks ve Danzel Washington görünüyor. Yönetmenliğini Jonathan Demme üstlenmiş. Ayrıca filmde Antonio Banderas Tom Hanks 'in sevgilisi rolünde yer alıyor. Film; AIDS hastası eşcinsel bir avukatın (Tom Hanks), başarılı olmasına rağmen saçma sapan bir sebepten dolayı işinden kovulmasıyla patronlarına açtığı davayı anlatıyor. Mahkeme ortamlı bir film olmasına rağmen cinsel tercihleri yüzünden bir insanın toplum tarafından nasıl soyutlandığını göz önüne seriyor film ve bu konuda yapılmış en iyi filmlerden diyebilirim. İlk izlediğimde hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. Tom Hanks 'in o katıksız hüzünlü bakışları, tavırları ve filmin soundtrack leri sanırım sizi de yeterince üzecek. Dün akşam Buzcevheri etkisiyle sabaha kadar dinlediğim Queen şarkıları ve bol bol Freddie Mercury 'nin üstüne bu akşam nasıl geçecek bilmiyorum. Hani gerek müzikleri, gerek replikleri, oyuncuların bakışları ya da ses tonları yüzünden başından sonuna kadar içinizdeki o buruklukla izlediğiniz filmler vardır ya, böyle cız eder... İşte öyle bir film bu da.

4 baloncuk:

Merve Y. dedi ki...

güzel bir filme benziyor.Danzel Washington varsa nasıl güzel olmazki zaten =)

(Süper)Cem dedi ki...

Tom Hanks sıkı oyuncudur, takdir ediyorum yaptığı işleri. Bu filmde güzel bir filmdi.. Ama Denzel abi, ne bileyim, pek özel bir oyuncu gelmiyor bana. Son zamanlarda öyle gelmemeye başladı belkide. Bilmiyorum.

mimi wonka dedi ki...

Homofobik Miller'ın aids hastası müvekkili Beckett'ı tanıdıktan sonra değişen yargıları ders verir izleyen herkese ve Andrew'nun evindeki parti sonrası dinledikleri arya surasında gözyaşları akıp gider her izleyenin. Bir de film başlarken aramasaydın, ilk sahneyi kaçıracaktım =)

Adsız dedi ki...

Sırada da Sant'ın Milk'i var. Washingnton'sa Malcolm X izlenip hakkı geri verilmelidir.