Pages

28 Kasım 2009 Cumartesi

Katıldığım Çok Zaman Oldu;

"...Üniversiteye gitmişler, çünkü üniversitelerin çok önemli sayıldığı bir zamanda birisi onlara bu dünyada yükselebilmek için diploma sahibi olmak gerektiğini söylemiş. Ve bu yüzden de dünya, bazı olağanüstü bahçıvanlar, fırıncılar, antikacılar, heykeltıraşlardan ve yazarlardan yoksun kalmış."

4 baloncuk:

mimi wonka dedi ki...

Kafamıza fırlatılan taşın büyüklüğünü hesaplayamıyorum.

Buzcevheri dedi ki...

Bence de...

(Süper)Cem dedi ki...

Ah sizi "gerçek" hayata atılamamışlar... O diplomalarınızla gerçek hayatta çok işler başarabileceksiniz eğer gerçekten zekiyseniz. Ama bizim gibi yetenekli diplomasızlar, siz gerçekten yetenekli olmasanız bile size hizmet edecek... Bunun ayrımına yabancı ülkelerde yaşayan yabancı filozoflar, düşünürler ya da yazarlar varamaz. Bunu "bu ülkede" yaşayan, "bu ülkede" çalışan, "bu ülkenin" boktan sisteminde hayatta kalmaya çalışan diplomasızlar bilebilir ancak. Ben biliyorum misal. Siz bilemezsiniz ve bilemeyeceksiniz. Sadece birşeyler kaybettiğinizi hissedeceksiniz. Tozun toprağın ve eşitsizliğin içinde sürünmeyi kaybedeceksiniz! Evet, buna garanti verebilirim. Düşündüğünüz ve eleştirdiğiniz sistemi yaşantınızda göremeyecek ve yaşayamayacaksınız. Buna da garanti verebilirim. Ama hiç bir zaman sürünmeyeceksiniz. Asgari ücretin azıcık üstü için 50 yaşında sizi kanser edebilecek toner tozlarını yutmayacaksınız, yağ akıtan araçlar altına yatmayacaksınız, Tuzla mezbağasında çalışmak zorunda kalmayacaksınız!...

Hayatın içine girmeden hayat hakkında konuşmamalı insanlar. Alt tabakanın yaşadıklarını yaşamadan hiç konuşmamalılar. Yukardan göründüğü gibi değil dünya. Ekmek yiyemezsek pasta da yiyemiyoruz.

Chopartypical dedi ki...

sert gördüm sizi cem bey Ülkenizdeki düzeni bukadar mı? çok seviyorsunuz.
unutmayın nefes alıyorsanız hiçbirşey için geç kalmış sayılmazsınız. :)