Pages

1 Mayıs 2009 Cuma

Taksimi Gördüm

Sabah babamla oturup Taksim canlı yayınlarını izledik. Bir ara dedim "oyh canım çekti yahu, şöyle bir slogan atsak, halay çeksek, biz de kutlasak" diye. Babam hey gidi hey ruh haliyle "78de Ankara'daki eylem heeey hey ne güzeldi..." diye anlatmaya başladı. Muhabbeti bitirdikten sonra çarşıdaki işlerini halletmek için çıktı evden. Akşam annemle eve döndüklerinde tren garındaki mitinge katıldığını söyledi, anlattı o vardı bu vardı şöyle oldu böyle oldu diye. Baba kazığı böyle birşey olsa gerek. Aklına gelmişim ben de, ama onun da geç haberi olduğu için çağıramamış. Olay falan da çıkmamış, isterdim şöyle bir gidiyim yürüyelim vs vs diye. Bir dahaki 1 Mayıs'a kaldı.

Yanız baya komik bir durum söz konusu olmuş. Hayır zaten cücük şehirde kaç kişisiniz ki bir de gruplaşıyorsunuz? Eğitim-iş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve birkaç grup Antalya'dakine katılmışlar. Ödp, Emep, Eğitim-sen, Sağlık-sen ve birkaçı da burda kalmış. O da iyiymiş dedim geçtim.

Uykusuz, Leman, Penguen kapakları pek güzel olmuş, edineceğimdir yarın birer tane.
The Marmara otelinde asılan pankartı alt kattan gelip kesti ya güvenlik görevlileri, yazık oldu, sinir olduk.

Az önce haberlerde "anarşik eylemciler yine yakıp yıktılar, polise zor anlar yaşattılar, savaş alanı gibi oldu ara sokaklar" başlıkları altında görüntüler falan verdiler. Hani evet işçi bayramında böyle kargaşalar çıkarmak zaten bu olaya karşı olan kesimin eline malzeme vermekten başka bir işe yaramaz belki ama biz yine de eylemci gençlere "evladım havaya niye fırlatıyosun taşları, bacaklarına atsanaa" diye seslenmeden edemedik. İşçi bayramın kutlu olsun blogger, gelecek seneye çekeriz halayı artık..

2 baloncuk:

(Süper)Cem dedi ki...

gidemedim ama gidenlerden duyduklarım yetti bana. olay çıkmadan olmaz. olaysız 1 mayıs olmaz. hükümet ve devlet bu faşist ve gerici yönetimini bitirmedikçe, sosyal haklarımız adam gibi verilmedikçe, insana insan gibi müdahale edilmedikçe çatışmalar sürecektir. bunu anlayan bizimle birliktedir, anlamayana zaten kafam girsin.

mimi wonka dedi ki...

Ya bırak Cem iyice faşist kavgacılara döndün sende:D Sosyal hak için kavga etmek Taksim'i viraneye çevirip insanların statüsü ne olursa olsun(polis,öğrenci,emekçi...) birbirini parçalaması anlamına gelmemeli azizim, kavga çıkmasın otele asılan pankart misali zekice şeyler yapılsın, savaşmasın sevişsin herkes, ikili ilişkilerdeki adatıcı iyimserlikler olsun birbirine laf sokulsun, zekice hareketlerle üstünlük sağlamaya çalışsın iki tarafta, kim neye inanacağını, neyin doğru olduğunu o zaman anlar işte. Sonra kafanı her yere sokmana gerek kalmaz.