Pages

4 Eylül 2009 Cuma

Hastayım, 2 Metreden Fazla Yaklaşma!


(Bir iki hafta öncesi...)

Anne şahsı: bak kızım, kafanı koyduğun yerde zıbarıyorsun birşey demiyorum ama üstüne birşey ört öyle uyu, hasta olucaksın sonra!
Turşu şahsı: yaaaa tamam anne yaaaaaaa (Sıdıka 2)

(Birkaç gün öncesi...)

Anne şahsı: Bak yine uyuyup kalmış ya, sabah 5e kadar oturup 9da dershaneye gidersen böyle olur işte..
Turşu şahsı: ...
Anne şahsı: Turşucuğum uyan artık hadi bak hem üstün açık kalmış hem de incecik giyinmişsin..
Turşu şahsı: Hiyaaaaauuh (esneme efekti), yaaa tamam anne yaaaaaaa...

(Bu sabah...)

Anne şahsı: Günaydıın..
Turşu şahsı: Ya ne aydını yaaa! Dün gece kustum zaten, şuan tüm vücudum dökülüyor, her tarafım acıyor anne yaaa... Üşütüyorum sanırsam...
Anne şahsı: ...
Turşu şahsı: Bu konuda tek bir şaka bile istemiyorum, çok ciddiyim! Hadi sen bana çorba yap bence...


Aslında suç benim değil, dün akşamüstü bir iki saatlik kestirme sırasında gördüğüm rüyadır tüm bunların sebebi. Zaten içinde bol bol egzantirik olay vardı, Richard Linklater beni tanısaydı Waking Life 'ı tekrar çekmek isterdi, eminim bundan. Ama kesik sahnelerden oluşan rüyalar bütünümün bir bölümü vardı ki, şuan sırtım vikis yüzünden yanıyorsa, bu, o bölümün suçudur.

Otobüs durağında sevgili kuzenimle otobüs bekliyoruz. Gelmiyor bir türlü beklenilen taşıt. Sonra dayanamayıp telefonumu çıkarıyorum ve otobüs şoförünü arıyorum (belediye otobüs şoförünün telefon numarasının bende işi ne sorusu apayrı bir platformda tartışılmalıdır diyorum ben). Telefonu bol bol söverek açıyor kendisi, benim sesimi duyduktan sonra "anaa karıymış lan bu" diyor. "Ulan ancak otobüs gecikti mi ararsınız zaten siz karılar, birinize de farklı bi ortamda denk gelemedik amk" diye de devam ettiriyor ben suratına telefonu kapatmadan önce. Sonra otobüs şoföründen mesajlar gelmeye başlıyor efenim (bakma öyle rüya bu!), aklımda kalan sadece son mesajdı ama sırtımdan terler akıtarak uyanmama yetti de arttı. "Bak karı, ben Oscar Wilde okuyan entellektüel bir insanım, benimle beraber olucaksan kültürlü biri olmak zorundasın, cahil sevmem ben..." Sen şimdi soruyorsun "ulan tamam baya geyik bir rüyaymış ama ne alaka korkunç falan" diye. Seni temin ederim blogger, o rüyanın içinde olsaydın sen de kendini Teksas Katliamı vari filmlerde ölmek üzere olan sarışın hatunlar gibi hissederdin, öyle temin ediyorum yani düşün... E ben o rüyanın içinde sıkışıp kalmışken Mimi Wonka'nın sevgi dolu mesajıyla uyanınca bir anda kendime gelemedim, "uyandım dimi lan dimi dimi" diyerek şoku üzerimden attıktan sonra gayet de arka taraflarımın açıkta kalmış olduğunu farkettim, ayrıca korkudan terlemişim, işte burdan da konuyu neden hasta olduğum sorusuna bağlarım. Herşey Oscar Wilde okuyan belediye otobüs şoförünün yüzünden. Zaten ya çok geç geliyorsunuz ya çok erken, bir de rüyamda sardınız be amcacım!


En kötüsü de boğaz tahriş olur korkusuyla kahve içememek lan :(

6 baloncuk:

Chopartypical dedi ki...

belediye otobüsü, halk otobüsü, halk otobüsü muavini bunların bazıları uzaydan gelme varlıklar.

istanbul trafiğinde sinirlenmiyecek kadar sinir sistemi olmayan, koskoca otobüsü taksi gibi kullanma yetisine sahip kimi zaman onun parçası olma özelliğini barındıran, 1960 model otobusu kullanabılecek kadar tarihin derinliklerinden gelen, 20 metre uzunluğundaki otobüsünün arkasındaki bir kişilik boş yeri görüp ilerlemeni söyleyen ultrasonik alıcılara sahip, yokuş yukarı çıkarken otobüsün çekişinden yolcu sayısını söyleyebilen, durakta yavaş inen yolcuya kapı ve ara gaz sureti ile hızlı inmesi için oyun oynayan bunu yaparkende zarar vermeden mekiğin kapsülünden ayılması gibi bir süs veren varlıktır. uzaylıdır. sataşılmamalıdır.

bu baglamda ucuz atlatmışsın. hem henuz boğazın tahriş olmadığı, hem de seni rüyanda kaçırmadıkları için.

çok geçmiş olsun.

(Süper)Cem dedi ki...

olm öyle rüya mı olur lan sdmıofsdo şahsen sen korkmuş olsan bile ben çok güldüm. ama seni temin ederim ki bizim 129K ların inanılmaz şöförü bile o kadar kültür mantarı olamaz. zira kendisi karı - marı gibi konuşmalardan ziyade -buyrun efendim hoşgeldiniz- tarzı belediye şöförüne yakışmayacak kibarlıkta konuşmakta. ilginçlik verici bir adamdı. neyse. konu saptı.

komik olm rüyan. geçmiş olsun tabi ama ben şahsen güldüm ve eğlendim. iyi makara abi. "benimle birlikte olmak istiyorsan kültürlü karı olacaksın!" dsmofsmıofs

Phaedrus dedi ki...

chopartypical: "uzaylıdır. sataşılmamalıdır." a kesinlikle katılıyorum, ayrıca potansiyel telefon sapığı olma ihtimalleri yüzdelerle ölçülemezmiş bunu da anladık. ve sağolun efendim, geçiyor gibi...

süpercem: rüyalar böyle alakasız tepkilere yol açabiliyor, birgün telefon sapığı şoför yüzünden tırsarak uyanırken, başka birgün dolapta soğuk su kalmamış diye ağlayarak uyanabiliyorsunuz. zaten uyandıktan 10 dakika sonra bilinçaltına mı sövsem yoksa rüyaya mı gülsem karar veremiyor insan! çok hastalıklı konular bunlar cem bey, anlattığımda "bilinçaltına mıçıyım turşu" diye kahkahayı basan insanlar var, ben de basıyorum, yalan değil! ama hani herşeyi anlarım da niye oscar wilde yahu niye?!

(Süper)Cem dedi ki...

şahsen ben hala gülüyorum bu alakasız bağlantının muazzamlığına sdmfodsmfods

mimi wonka dedi ki...

bütün suç feysbokun!

biraz daha dalarsak, bu rüyanın psikoanalitik düzleminin çıkarımsal zırvalarının dıdısını falan bulmaya çalışırsak yani, işi kendi sapıklığımızın bize ders vermesine yorabiliriz.

ki baknz: wilde okuyan otobüs şöfeeri sensin benim biziz. bünyesinde aynı derecede entellik ve öküzlük barındıran otobüs şöfeeri suratlı insanlarız hepimiz!

çukurnot: otobüs şoförlerine kendileriyle bir alıp vermediğimiz olmadığı gibi işlerine de saygı duyduğumuzu söylemeliyiz. buradaki olayın tamamen Turşunun rüyasıyla kafa bulmak amacıyla tarafımca abartılmış olduğunu bilmenizi ister herhangi bir çemkirikte ortamı kaçarak terk edeceğimi belirtirim.

Hem ben metro kullanıyorum lan!

smoky bonnie dedi ki...

ben bu otobüs şöförünü aramana öldüm."nerdesin şefer" gibisinden ahhaah.bide bu herif hem mesaj çekip hem otobüs sürüyor.Harika yahu.10 parmağında 10 marifet ahahah.